thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
50min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 25/02/15
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

Ciasto

  • 50 g wody
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego, z TM
  • 1 szczypty soli
  • 150 g mąki pszennej, + do posypania
  • 75 g masła, pokrojone na kawałki

Krówka

  • 2 łyżki whysky
  • 4 łyżki mleka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 300 g krówek
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego
  • 100 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasto i masa
  1. 1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Formę do tarty 26 cm, natłuść i oprusz mąką.

    2. Wszystkie składniki włóż do naczynia w podanej kolejności 20 s\obr. 4. Ustaw 10s/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.2 aż ciasto odejdzie od noży

    3. Cisto przełożyć na opruszony mąką blat i rozwałkować. Ciastem wyłożyć formę, nakłuć widelcem całe ciasto i wstawić do pieca na 15-20 min.

     

    Krówka

     

    1. Orzechy zmielić 3s/obr. 8, przełożyć do miseczki,

    2. Krówki i czekoladę rozdrobnić 15-20 s/obr. 8 dodać mleko, whisky, zapach, pogrzać 3 min./90°C/obr. 2

    3. Dodaj orzechy 1 min/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.2

    4. Ciepłą masę szybko wylej na upieczone ciasto, udekoruj i smacznego tmrc_emoticons.-) 

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Tarta krówka

Wydrukuj:

Komentarze