Czas przygotowania
4min
Czas całkowity
1h 4min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
Składniki
- 3 dojrzałe obrane banany
- 250 g mąki pszennej
- 200 g cukru
- 50 groztopionego masła
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- (można dodać 50 grozdrobnionych orzechów włoskich albo rodzynek)
- szczypta soli
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Banany ucierać czas 30 s, obr.poz 5. Nastepnie dodawać kolejno cukier, mąkę, jajko, sól, sodę i na koniec wlać masło ucierając czas 2-3 min, obr.poz 5. Pod koniec ucierania dodać bakalie. Masę przełożyć do wąskiej formy wyłożonej papierem do pieczenia, lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Ciasto należy piec około 1 godz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Szybkie i pyszne
Przepyszne! Dodałam trochę kawałków gorzkiej czekolady i odrobine cynamonu. Piekłam 180 stopni przez godzinę i wyszło idealne😍
a ja robię mufinki z owocami w srodku i dodaję do ciasta łyżkę kakao
Pycha!!!! Przetestowalam, zamiast masła dalam olej, Dodałam jeszcze skórke z pomarańczy. Piekłam w 180 st. 40 min. Wyszło pyszne, jest puszyste. Polecam 👍
W tytule dodałabym smaczne: szybkie, tanie i smaczne. Po opiniach, że wyszedł zakalec, upiekłam po swojemu 180 St ok 40 min. Fajny sposób na „przemycenie „ dojrzałych bananów.
Ciasto super!!!!!robiłam już kilka razy.Zamiast masła dałam olej i trochę mniej cukru. POLECAM
Piekłam 40min w 180 stopniach, w foremce 22x29 i wyszło idealnie! Pysze!
Przetestowane, wyszło bardzo dobre dodałam orzechy włoskie i zrobiłam polewę z gorzkiej czekolady.
Bardzo dobre i szybkie ciasto dodalabym tylko mniej cukru ale to tylko kwestia smaku moje wyszlo dosyc wilgotne w srodku ale chyba takie powinno byc
Przykro mi bardzo,ale wyszedł mi zakalec Ciasto mi wyrosło,a potem "oklapło"
Are you sure to delete this comment ?