



- TM 31
Składniki
Jabłka 8 szt
Bułka tarta do obsypania blachy
Cynamon
Ciasto kruche
- 2 płaskie łyżki śmietany
- 1 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g cukru krysz
- 1 żółtko
- 250 g margaryny
- 500 g mąki pszennej
- 2 jajka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Wsypujemy wszystko w podanej kolejnosci wyrabiamy 3 min /
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Obsypujemy blache bulka lub wykladamy papierem do piecz.
Ciasto dzielimy na 2 czesci walkujemy spód blachy
Ukladamy jablka ja kroje w osemki
Posypujemy cynamonem
Przykrywamy druga czescia rozwalkowanego ciasta
Pieczemy ok 40 min / 200 st. Aby sie zarumienilo
I gotowe !!!
Smacznego !!
Jabłecznik szybkie i proste ciasto
Porady
Mozna podawac z lodami na cieplo po wystygnieciu mozna podgrzac w mikrofali badz piekarniku
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Niestety jadłam lepsze i wcale nie jest tak łatwy, bo cieżko rozwałkować ciasto, nie jest takie jak kruche, tylko się klei
na normalną jest wiecej ciasta a na taką jak do piekarnika ta dużą wyjdzie cienko ciasta przepis na obie blachy
Jak kto woli tak piecze
Ale mam ochote na to ciacho
Ale na jaką blachę o jakiej wielkości jest ten przepis?
Wyszedł pyszny szybko się robi i szybko znika