thumbnail image 1
thumbnail image 1thumbnail image 2thumbnail image 3thumbnail image 4thumbnail image 5
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
10 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 17/07/15
zmieniono dnia: 02/10/15

Składniki

Nadzienie

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego w proszku( na 500 ml mleka)
  • 5 łyżek cukru
  • 300 ml mleka

Ciasto

  • 250 ml mleka
  • 20 g cukru
  • 500 g mąki
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • 85 g oleju
  • szczypta soli
  • 20 g drożdży świeżych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Nadzienie
  1. Z podanych składników ugotować budyń. Pozostawić do wystygnięcia.

  2. Ciasto
  3. Mleko, drożdże i cukier wkładamy doBlokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" 37°/2 min/2obr.

    Dodajemy pozostałe składniki 5 min/Ciasto"Ciasto"

    Z ciasta uformować wałek, podzielić na 10-12 części, każdą część rozwałkować w kształcie prostokąta zrobić 4-5 nacięć (jak na zdjęciu) Nałożyć porcjęnadzienia na część bez nacięć i zwinąć. Posmarować białkiem. Piec 15-20 min w 200°C

Porady

Bułeczki można nadziewać oczywiście też innym nadzieniem. SMACZNEGO.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szybkie bułki drożdżowe z budyniem

Wydrukuj:

Komentarze

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: