
Składniki
Ciasto
- 170 g mąki krupczatki
- 170 g cukru
- 1,5 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 750 g jabłek
- 150 g masła/margaryny, (3/4 kostki)
- 170 g mąki pszennej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wsypać wszystkie produkty sypkie i mieszać 30s/
"Obroty wsteczne" /obr.2. Następnie opróżnić naczynie miksujące i podzielić mieszaninę na 3 części.
Jabłka obrać, wydrążyc gniazdka nasienne, pokroić na ćwiartki i włożyć do
"Blokada naczynia miksującego" na 2s/obr. 6
Piekarnik rozgrzać na 180 stopni C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Tłuszczem wysmarować jej boki. Na spód wysypać 1 część mieszaniny, potem rozdrobnione jabłka i 2 część mieszaniny oraz poostałe jabłka. Zakończyć ostatnią częścią mieszaniny sypkiej. Masło lub margarynę rozdzielić płatami na całym obszarze wierzchu ciasta. Piec ok 60 min.
Smacznego!
Porady
Wariant I
Wartstwę jabłek moża posypać cynamonem przed położeniem 2 części mieszaniny sypkiej.
Wariant II
Zamiast mąki krupczatki można użyć kaszę manną
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Właśnie się robi. Zobaczymy co z tego wyjdzie
Polecam!! Szybki ,chrupiący i bardzo smaczny.
Pyszna i bardzo prosta w wykonaniu szarlotka
Szybka, prosta i pyszna
czego chcieć więcej? 
moja szarlotka już w piekarniku. trochę się zdziwiłam, że nie ma jajek ale czekamy na rezultaty
Polecam gorąco, pychotka!
Smak rewelacyjny,mega szybki przepis,także wymieszałam sypkie produkty z masłem.Ciacho-z pewnością- zagości u mnie jeszcze nie raz
Szarlotka wlasnie sie piecze....wyglada i pachnie switnie i przy tym jest mega szyba w przygotowaniu
Zmiksowalam maslo z suchymi skladnikami i ciasto wyszło rewelacyjne.Lekka pyszna szybka szarlotka! Cudowna
)) Zniknela w mgneniu oka. Dziekuje za przepis 
ciasteczko bardzo smaczne ale za słodkie a dałam 160 g cukru.Również dodałam masło do suchych składników. Chrupiące polecam