thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
1h 5min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 19/01/12
zmieniono dnia: 20/01/12

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki bezglutenowej np. Schar
  • 120 g masła miękkiego
  • 1 jajko kurze
  • 50 g cukru

Jabłka

  • 1ooo g jabłek
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • opakowanie cukru waniliowego, lub cukier wykonany w TM
  • 120 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto weług podanej kolejności, wymieszać 40s/obr.5. 2/3 ciasta chłodzić dwie godziny w lodówce, 1/3 włożyć do zamrażalnika.

    2. Do naczynia miksującego włożyć jabłka, rozdrobnić 4-5s./obr.4

    3. Założyć motylek. Do naczynia miksującego włozyć jabłka, dodac cynamon i cukier. Poddusić 8 min/80°C/obr. 2.

    4. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłozyć nim blachę, posypać bułka tartą, wyłożyć równomiernia jabłka. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażarki, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać ciasto.

    5. Piec ok. 50-60 min w temperature 180°C

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Szarlotka bezglutenowa

Wydrukuj:

Komentarze