Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 21
opublikowany: 30/11/10
zmieniono dnia: 07/12/12
Składniki
- • 300 gmąki• 100 g cukru• 200 g margaryny• 100 g orzechów laskowych• 1 łyżeczka cukru wanilinowegocukier puder do posypania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. orzechy zemleć - czas 15 s, obr. poz. 5-6
2. dodać mąkę, margarynę, cukier i cukier wanilinowy, wymieszać - czas 1 min, obr. poz.5
3. uformować rogaliki i piec - czas. 20 min, temp. 200
4. po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Witam wyszły mi pyszne rogaliczki trochę mi się przypiekły ale w smaku pyszne! Ja posypałam cukrem pudrem gdy były jeszcze gorące i delikatnie je obtoczyłam, cukier zrobił słodką skorupkę
Rogaliki nie wychodzą i nie są za bardzo zmaczne
Marzenko, uzupełnij przepis o sposób formowania tych rogalików. Zdjęcie tego nie oddaje, a tradycyjnie ciasto na nie się rozwałkowuje.
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"
ok no właśnie dlatego byłam tak zdziwiona a pierwszy raz próbowałam zrobić rogaliki nie drożdżowe Pozdrawiam
Metelka
Tego ciasta się nie wałkuje, należy oderwać małą porcję, w rękach rolować wałeczek i uformować w rogallik. W przepisie było napisane: formować rogaliki. Mnie się zawsze udają
Pozdrawiam
No niestety nie wiem dlaczego mi nie wyszlo Ciasto bylo takie,że nie moglam go rozwałkować ???
Metelka
Te rogaliki są nie tylko dobre w czasie Świąt - smakują cały rok
lilly20