- TM 31
Składniki
- Ciasto:
- 20 g cukru
- 1 jajko
- 70 g margaryny, pokrojonej na kawałki
- 130 g mąki pszennej
- 1 łyzeczka proszku do pieczenia
- masa serowa:
- 500 g twarogu
- 2 zółtka
- 120 g cukru
- 1 opakowanie budyniu smietankowego (z cukrem)
- 320 g mleka
- 60 g oleju
- Na wierzch:
- 0,5 kg truskaweg
- opakowanie galaretki truskawkowej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1.Do naczynia miksującego włozyć składniki na ciasto,wyrobić 1 min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" .Cisatem wylepić dno tortownicy wysmarowanej tłuszczem.
2.Do naczynia miksującego włozyc składniki na masę serową,zmiksować 3 min/obr.6.Powstałą masę wylać na ciasto.
3.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C,piec ok50-60 minut.
4.Wyjąć ciasto z piekarnika,odstawic do wystygnięcia.
5.Rozpuścić galaretkę w 1 szklance gorącej wody,odstawić.
6.Na ciasto wykładać pokrojone truskawki,zalać tężejącą galaretką,wstawić na noc do lodówki.
-----SMACZNEGO-----
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo prosty i pyszny, naprawdę warto
a jesli ma sie budyn bez cukru??? bo ja przywiozlam z pl budyn sobie.. ale chjyba bez cukru.. wiec ile go dodac?
bardzo dobry sernik, polecam!
Cukier jest w budyniach
pozdrawiam serdecznie !
wyszedł mi dokładnie taki jak na zdjęciu pyszny!!!! POLECAM!!! miałam drobne perypetie z wyciekającą galaretką ale to wina mojej nieszczelnej foremki
Efcia
Po zrobieniu wygląda idealnie. W smaku całkiem niezłe, tylko ser bez cukru trochę sprawia wrażenie jakby się zapomniało dodać cukru. Poza tym wyśmienite