Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 10min
porcja/porcje/porcji
20
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 31
opublikowany: 01/03/18
zmieniono dnia: 06/03/18
Składniki
Spód i boki
- 200 gramów herbatników digestive lub podobnych
- 50 gramów masła, niesolonego
- sól
Masa serowa
- 500 gramów serka kremowego, najlepiej Philadelphia
- 3 jajka
- 200 gramów cukru
- 125 gramów śmietany lub jogurtu greckiego
- 250 gramów masła orzechowego, gładkiego lub z kawałkami orzechów
Polewa
- 250 gramów śmietany
- 100 gramów Czekolady mlecznej
- opcjonalnie: wiórki kokosowe lub skórka pomarańczowa
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Połamane na mniejsze kawałki herbatniki wkładamy do naczynia, dodajemy miękkie masło, sól i mieszamy 5 s./obr. 5.
- Wyjmujemy masę i nanosimy na dno i boki foremki. Wstawiamy foremkę do lodówki.
- Wkładamy do naczynia wszystkie składniki i miksujemy 1 min./obr. 5.
- Wyjmujemy foremkę ze schłodzonym spodem z lodówki i wlewamy do niej masę.
- Wstawiamy foremkę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Pieczemy 50-60 min.
- Rozpuszczamy połamaną na kawałki czekoladę 1 min./80°C/obr. 2.
- Dodajemy śmietanę i mieszamy 10 s./obr. 2.
- Polewamy ciasto. Możemy posypać je wiórkami kokosowymi lub skórką pomarańczową.
Spód i boki
Masa serowa
Polewa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
matiiwan: Szczerze mówiąc zwykle robię z podwójnej ilości składników, ale przy standardowych proporcjach powinna wystaczyć keksówka. Za kilka dni przetestuję i dam znać
Hej
Jakiej wielkości blacha sie sprawdza najlepiej?
Are you sure to delete this comment ?