Składniki
Ciasto
- 270 g mąki
- 2 żółtka
- 200 g margaryny lub masła
- 100 g cukru
- szczypta soli
Masa serowa
- 500 g tłustego twarogu
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki wódki lub rumu
- szczypta soli
- 700 g malin
- margaryna do smarowania tortownicy
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie składniki na ciasto według kolejności: mąka, żółtka, margaryna, cukier i sól 3 min obr. 3.
Wyrobione ciasto schłodzić 30 min w lodówce.
Do naczynia miksującego "Blokada naczynia miksującego" włożyć twaróg i cukier 1 min. obr. 4.
Zgarnąć masę ze ścianek naczynia i dodać pozostałe składniki: jajka, cukier, budyń, sok z cytryny i wódkę 3 min obr. 4.
Tortownicę wysmarować margaryną i porozkładać ciasto (również na połowę ścianki tortownicy).
Podpiec w piekarniku 10 min temp. 200 C.
Wyłożyć z piekarnika.
Do środka wlać masę serową. Na wierzch wysypać maliny.
Całość piec 40 min tem. 200 C.
Smacznego
Ciasto
Masa serowa
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Super ciasteczko. W moim wykonaniu dodałam tylko troszkę proszku do pieczenia do ciasta. Ale mogło być bez niego.
Polecam