Składniki
Składniki
- 100 g rodzynek
- herbatniki
- szczypta soli
- zapach waniliowy
- 1 budyń waniliowy (proszek)
- 220 g cukru
- 4 jajka
- 1000 g sera trzykrotnie mielonego lub z wiadereczka
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Oddzielić żółtka od białek.
Założyć motylek. Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć żółtka, cukier oraz zapach waniliowy i wymieszać: 4 min/37 stopni/obroty 3. Następnie (nie wyjmując motylka) dodawać małymi porcjami ser oraz budyń jednocześnie ucierając 4 minuty/obroty 3.
Przygotowaną masę serową przełożyć do innego naczynia.
Umyć i wysuszyć naczynie miksujące. Włożyć motylek, wlać białka, dodać szczyptę soli i ubić białka na sztywno (3 minuty/obr. 4).
Ubite białka dodać do masy serowej, dodać rodzynki i bardzo delikatnie wymieszać szpatułką.
Na dnie tortownicy lub blaszki ułożyć herbatniki i wylać przygotowaną masę serową. Piec 50 minut w 180 stopniach. Sernik zostawić w piekarniku aż lekko wystygnie.
Wykonanie
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
To może białka zostały za mocno wymieszane w masie serowej.
Niestety nie wyszedł. Oklapł bardziej niż na zdjęciu. Ogólnie nie polecam
Robiłam, niestety nie bardzo mi wyszedł. Był bardzo niski i powybrzuszany.
PYCHA
Are you sure to delete this comment ?