Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 25/05/12
zmieniono dnia: 02/08/17
Składniki
- 50 g drożdży
- 30 g cukru
- 500 g mąki
- 2 jajka
- 125 g margarny
- 165 g śmietany
- 1 opakowania marmolada różana
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Kiedy ciasto podwoi objetość wyjąc i formowac kule wielkosci pieści rozwałąkować , pokroić na 8 trójkatów na kazdym połozyć po łyżeczce marmolady i zawijac do środka . Można środek tego kółeczka rozwałkowanegio posmarować jajkiem to będą rogaliki lepiej sie zlepiały. Zrobic ok 50 szt rogalików i piec w nagrzanym piekarniku w temp ok 180 stopni- 20 min tak na wyczucie az sie zarumienią.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pyszne. Ciasto puszyste, lekkie jak chmurka. Zrobiłam z białym makiem jak do rogali marcińskich. Zajadamy jeszcze ciepłe
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Marta
Mój blog kulinarny (nieuwzględniający ), dawno nieaktualizowany: http://poprostupyszne.blogspot.com/
Po prostu przepyszne 😍 naprawdę warto upiec super przepis, więcej cukru tylko dodałam po przeczytaniu
Naprawdę bardzo dobre rogaliki. W mojej wersji zostały nadziane masą kajmakową. Pycha! Połowa z nich została pochłonięta nim zdążyły ostygnąć. Przepis godny polecenia.
P.S. U mnie czas pieczenia to 13 minut na termoobiegu.
Nic dodać nic ująć
Rogaliki przepyszne dodałam tylko więcej cukru 70g.
wygladaja pysznie do wyprobowania
Pierwszy raz robiłam rogaliki. Wyszły wyśmienite. Dodałam więcej cukru, po przeczytaniu wcześniejszych sugestii.
Rogaliki wychodzą pyszne! Obowiąkowo należy dać co najmniej 70-90 grm cukru - i tak będą mało słodkie. Faszeruję je dżemem, twarogem, kokosem z białą czekoladą itp. Zazwyczaj robię na dwa razy (świeże są najlepsze). Pierwsza połowa ciasta wyrasta w cieple a druga do lodówki. Na drugi dzień ciasto wyciągam i jak podrośnie i się ogrzeje do piekarnika. Pycha!
Pyszne 😋 ale ciasto nie wyrosło w lodówce chociaż było 2 godz 😞 dopiero w ciepłym miejscu wyrosło pięknie. Oj długo czekałam na to ciasto ale warto było 😀
Absolutny hit!!! Wyszła ich cała fura! Przepyszne