thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
32 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 04/01/13

Składniki

  • Rogale:
  • 600 g mąki pszennej
  • 250 g masła
  • 3 żółtka
  • 30 g drożdży
  • 150 g śmietany, 12%
  • 200 gpowideł owocowych
  • Lukier:
  • 200 g cukru
  • 20 g wody

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Rogale: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180ºC.
    2. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto z wyjątkiem powideł, wyrobić 2 min/ Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" / Ciasto"Ciasto" .
    3. Ciasto podzielić na dwie części. Każdą z osobna rozwałkować w kształt koła na grubość około 3 mm, następnie podzielić na 16 trójkątów, na koniec szerszej części każdego trójkąta nakładać powidła, zwijać w rogale.
    4. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 25-30 min. Lukier:
    5. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15 s/obr. 10.
    6. Dodać wodę, wymieszać 15 s/obr. 5.
    7. Otrzymanym lukrem za pomocą pędzelka posmarować ciepłe rogaliki.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rogale drożdżowe

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: