Czas przygotowania
25min
Czas całkowity
25min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 04/09/17
Składniki
- 500 g mleka
- 160 g cukru
- 150 g wiórków kokosowych
- 3 żółtek
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 250 g margaryny, do pieczenia
- 1 opakowanie krakersów (24 szt.)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Do naczynia miksującego wlać 500 g mleka, wsypać cukier, 100 g wiórków, żółtka, cukier wanilinowy, mąkę ziemniaczaną i pszenną, gotować 13 min/90ºC/obr. 1.
- Dodać margarynę, podgrzać 4 min/80ºC/obr. 2.
- Prostokątne naczynie (15x20 cm) wyłożyć krakersami, na nie wylać połowę masy, przełożyć krakersami, wylać drugą połowę masy, wierzch posypać pozostałymi wiórkami. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Świetny deser! Cały dzień chodziło za mną coś słodkiego Zrobiłam pierwszy raz i wyszło pysznie. Zamiast cukru dałam erytrytol (140g), zamiast margaryny - masło, a na spod biszkopty (miałam pod ręką). Dodaję do ulubionych przepisów
Jak kupiłam termomiks 10 lat temu, to robiłam ten przysmak co niedzielę, potem nam się znudziło. Wczoraj zaproponowali domownicy rafaelo i znowu stwierdzili, że będziemy je jedli częściej. Pozdrawiam
Ciasto zrobione i jedzone już dzisiaj jest PRZEPYSZNE nic nie zmieniłam w przepisie
Moim zdaniem 160gr cukru to zdecydowanie za duzo . Dalam 110 i jest bardzo slodki . W pierwszym zapomnialam dac jajek i tez wyszedl pyszny! Polecam
Może z miodem zamiast cukru to osłodzić albo słodzikiem?
Rewelacyjne ciasto! ❤️ Zamiast krakersów dałam półsłodkie herbatniki holenderskie i wyszło ekstra 😄
Przepyszne ciasto, świetny przepis!
Zrobiłam drugi raz jakie dobre najeść się nie mogę! Zamiast cukru dodałam ksylitol - zawsze mniej kalorii!
Przepyszny! Dałam mniej mleka i wiecej kokosu. Wyszedł gęsty, a smak naprawdę identyczny z oryginałem!!. Szczerze polecam !!!
Are you sure to delete this comment ?