- TM 31
Składniki
- 50 g cukru pudru
- Do posypania:
- 200 g masła
- 2 żółtka
- 1 op. cukru waniliowego
- 70 g cukru
- 280 g mąki
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g Migdałów
- 2 op. cukru waniliowego (ok. 16 g)
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Zmielić orzechy czas 5 s. obr. poz. 7 dodac wszystkie składniki i ucierać czas 30 s. obr. poz. 5 następnie 20 s obr. poz. 4. Wyjąć ciasto zawinąć w folie i włożyc na ok. 1 godz. do lodówki. Formować rogaliki i układać na blache wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp.180 10-12 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić rogaliki na blaszce aby przestygły. Cukier puder wymieszac z cukrem waniliowym i obtoczyc w nim rogaliki. Ciasteczka zamknięte w puszce zatrzymują świerzość do 4 tygodni
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Zrobiłam. Smakowo Ok, ale ciasto wyszło zadkie i po upieczeniu wyszły placki. Co zrobiłam nie tak?
mamoska
Upiekłam kolejny raz tym razem dodając masło klarowane i olej kokosowy.
Pozdrawiam
Agata
NajlepszE ciasteczka w mojej rodzinie. Dzieci rogaliki uwielbiają! Polecam jako ciasteczka adwentowe lub na swiąteczny stol.
imorathi
Pyszne Słusznie znalazły się w książce: Najlepsze przepisy użytkowników Przepisowni
Nastepnym razem sprobuje zrobic z mąką orkiszową i może masło zastąpie jakimść olejem, żeby były ciut zdrowsze
Pozdrawiam
Agata
Bardzo dobre,co do zamnkięcia w puszcze to nie wiem bo bardzo szybko znikły z talerza
Muszę je wypróbować jako zżeracz rogalików
Hania z Łodzi:
Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Are you sure to delete this comment ?