thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
1h 30min
Czas całkowity
1h 30min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/12/16
zmieniono dnia: 23/12/16

Składniki

  • 350 g pierniki lukrowane
  • 70 g masło

masa serowa

  • 750 g twaróg półtłusty
  • 250 g mascarpone
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń waniliowy
  • 80 g cukru
  • 4 jaja

Polewa

  • 50 g Czekolady mlecznej
  • 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 20 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stopni.
  2. Pierniczki zmiksować 10 s/obr. 10, dodać masło i miksować 20s/obr. 4. Wyłożyć na blaszkę o wymiarach 20x25cm.
  3. Do naczynia miksującego włożyć twaróg, mascarpone, cukier, jajka, budyń waniliowy i cukier waniliowy. Miksować 1 min/obr. 6. Drobno pokroić śliwki i delikatnie wmieszać w masę. Wyłożyć na spód.
  4. Piec ok. 1 godzinę.
  5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wmieszać jogurt naturalny. Na ostudzony sernik wylać czekoladę i udekorować posiekanymi orzechami włoskimi.

    Smacznego!

Porady

Słodkie święta

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

PIERNIKOWY SERNIK

Wydrukuj:

Komentarze