thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 9
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8 thumbnail image 9
Czas przygotowania
10min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

pączki serowe

  • 600 gramów ser biały półtłusty
  • 400 gramów mąki pszennej Lubella
  • 80 gramów cukru
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżek octu ryżowego
  • 1 szczypty soli
  • 1 litra oleju, do smażenia, ewentualnie smalec

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego wsypać cukier 80 g zmielić na cukier puder 20s/ obr. 10

    2. Wbić 4 jajka wymieszać przy nałożonym motylku 1 min 30 s / obr. 4

    3. Dodac pozostałe składniki, wyrabiać 3min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

Porady

Po wyrobieniu ciasta formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego i wkładać na rozgrzany olej.Wcześniej zalecam posmarowanie rąk olejem by ciasto się nie lepiło do dłoni. Kulki same rosną i poprzez samoistne obracanie się wokół wlasnej osi nabierają odpowiedniego kształtu i złotobrazowego koloru.Po wyjęciu i wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pączki serowe

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 18, 2023 at 16:19

    A mnie pierwsza porcja zakalce w środku wyszły tmrc_emoticons.( ;( Może rzuciłam na zbyt gorący olej? Nigdy nie robiłam pączków, więc kierowałam się kolorem. Dajcie znać, jak z tym czasem tmrc_emoticons.;)

  • maja 22, 2021 at 18:28
    5.0

    Bardzo dobre pączki cała rodzina jadła że aż uszy się trzęsły ja dodałem likier amaretto

    PychotkaPychotka

  • października 17, 2020 at 16:55
    5.0

    Są cudowne 😀i wszystkim smakują

  • listopada 2, 2019 at 20:21

    Bardzo smaczne, wszystkie zjedzone w jedno popoludnie tmrc_emoticons.) dalam spirytus zamiast octu i wykorzystałam sposob z komentarzy na porcjowanie łyżką. Super szybko!

    Pączki serowePączki serowe

  • stycznia 19, 2019 at 13:17

    bardzo dobre 2 łyzki likieru pomarończowego dałam

  • stycznia 4, 2019 at 18:17

    sasia napisał:

    w zwiazku z tym ze mialam tylko 500g sera dodalam troche wiecej maki czyli razem 450g

    zeby ciasto sie nie kleilo nie posmarowalam rak olejem a nalalam do filizanki w ktorej maczalam dwie lyzki

    na jedna nakladalam ciasto a druga zsuwalam wprost na olej tmrc_emoticons.;)

    wyszly takie male nieregularne dziwadelka tmrc_emoticons.;)

    sa pyszne polecam goraco




    robię identycznie, nie toczę w rękach wolę takie dziwne z łyżki tmrc_emoticons.)

    robiłam wiele razy z innego przeisu (nie TM) i bbyły pyszne, te akurat wyszły mi za tłuste. Nie wiem czemu ale ciasto strasznie piło tłuszcz

  • stycznia 28, 2018 at 12:01

    przed chwilą upieczone ,pyszne naprawde

  • marca 10, 2017 at 09:47

    Rewelacja tmrc_emoticons.) tak jak szybko zrobiłam tak szybko zniknęły tmrc_emoticons.)

  • lutego 23, 2017 at 12:46
    5.0

    smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Ciasto wyrobiło się bez problemu z tym, że po ubiciu jajek dodałam twaróg i zmiksowałam 25 sek. obr 3 a potem resztę składników zgodnie z przepisem. Wyszło dokładnie 100 sztuktmrc_emoticons.)

  • lutego 22, 2017 at 20:48

    Właśnie zrobiłam! Pysiota! Dodałam olej kokosowy do smażenia, aromat bajeczny! Zamiast octu, użyłam dwóch łyżek spirytusu.

Are you sure to delete this comment ?