Składniki
spód:
- 100 g masła klarowanego
- 50 g cukru
- 150 g mąki pszennej razowej
- 1 jako
- 1 szczypty soli
- 1 torebek cynamonu Galeo 12 g, lub 2 łyżki (niektóre torebki mają po 20g)
ciasto na górę:
- 5 białek
- 120 g cukru
- 1 łyżek mąki pszennej
- 1 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczek miodu
- 250-350 g orzechów włoskich
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Spód:
Wszystkie składniki umieścić w Thermomixie 4 min/ interwal. Z ciasta uformować kulkę i umieścić na 20 minut w lodówce. Okrągłą formę do pieczenia (24cm) posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć ciastem, piec w piekarniku 20 minut 180 stopni.
Ciasto na górę:
Wyłuskane z łupinek orzechy włoskie mielimy 10 sek./ obroty 4. Ubijamy pianę z 5 białek ze szczyptą soli, potem dodajemy cukier. Mieszamy z resztą składników. Ja mieszałam łyżką. Wykładamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika na 20 minut / 180 stopni. Ciasto po upieczeniu powinno być jasnobrązowe. Można polać polewą czekoladową z ABC.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze