Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

spód:

  • 100 g masła klarowanego
  • 50 g cukru
  • 150 g mąki pszennej razowej
  • 1 jako
  • 1 szczypty soli
  • 1 torebek cynamonu Galeo 12 g, lub 2 łyżki (niektóre torebki mają po 20g)

ciasto na górę:

  • 5 białek
  • 120 g cukru
  • 1 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżek mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczek miodu
  • 250-350 g orzechów włoskich

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Spód:
    Wszystkie składniki umieścić w Thermomixie 4 min/ interwal. Z ciasta uformować kulkę i umieścić na 20 minut w lodówce. Okrągłą formę do pieczenia (24cm) posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć ciastem, piec w piekarniku 20 minut 180 stopni.

    Ciasto na górę:
    Wyłuskane z łupinek orzechy włoskie mielimy 10 sek./ obroty 4. Ubijamy pianę z 5 białek ze szczyptą soli, potem dodajemy cukier. Mieszamy z resztą składników. Ja mieszałam łyżką. Wykładamy na upieczony spód i wkładamy do piekarnika na 20 minut / 180 stopni. Ciasto po upieczeniu powinno być jasnobrązowe. Można polać polewą czekoladową z ABC.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Orzechowiec

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy