Składniki
- 2 opakowania ciasto francuskie, np. Belbake z Lidla (2 Rolki)
- 200 g Migdałów
- 80 g śmietany słodkiej
- 100 g marcypanu
- 50 g cukru
- 1 szczypty cynamonu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
nagrzac piec -> 200°C
ciasto wyjac z opakowania (jak jest zimne to sie kruszy, jak z cieple to sie klei )
cukier, migdaly i marcypan dac do "Blokada naczynia miksującego" i mielic 20 sek / obr 8
smietane i cynamon dodac i mieszac 10 sek / obr 4
mase rozsmarowac na pierwszej czesci ciasta i druga czescia przykryc jak sandwich
pokroic w paski (2cm x 15cm) -> wychodza tak z 24sztuk
w srodku raz przekrecic i polozyc na blache
piec 15 minut i zostawic az ostygna
posypac cukrem pudrem
i smacznego
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze