- TM 31
Składniki
- suszonych moreli
- włoskich, rodzynek 1 pokrojonych
- po 100 grozdrobnionych orzechów
- 1 l mleka
- 1 łyżka margaryny
- waniliowego lub śmietankowego
- 3 torebki budyniu
- (ok- 400 g)
- 7-8 paczek herbatników
- 3-4 łyżki wiórków kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Dno i boki prostokątnej formy wyłożyć herbatnikami.
Rozdrobnić bakalie - czas 15 s, obr. poz. 5, przesypać do innego naczynia.
Założyć motylek i ugotować budyń z dodatkiem margaryny, 1 litr mleka na 3 budynie - czas 8 min, temp. 90 °C, obr. poz. 2, wystudzić.Do wystudzonego budyniu wsypać bakalie i wymieszać przy pomocy kopystki - czas 10 s, obr. poz.4 - 5 .
Przygotowaną masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Polać ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
Mazurek można przybrać bakaliami i plastrami kiwi.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam
Jaka to POLEWA?
Poprosze o instrukcje.
pozdrawiam
A jakiej wielkości jest formą?
jaka polewa polewamy???
Budynie gotujemy w mniejszej ilości mleka, więc ładnie tężeje i nie rozlewa się podczas krojenia
wyglada na prosty rzpies czy ten budyn sie zastygnie tak ze bedzie taka galareta?? czy jak to pozniej sie kroji jaka ma konsystencje??
No siorka zaskakujesz mnie no no
Wygląda smakowicie, napewno zrobię taki na święta
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję