Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
--
--
Poziom
Łatwy
Składniki
Kruche ciasto orzechowe
- 100 gramów orzechy włoskie, zmielone
- 300 gramów mąki
- 2 żółtka
- 100 gramów cukru pudru
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
- cukier puder do posypania rogalików
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Orzechy włoskie zmielić w maszynce
- Mąkę, masło, żółtka i cukier posiekać "Blokada naczynia miksującego" "Mieszanie" , aby składniki połączyły się ze sobą
- Zmielone orzechy oraz cukier waniliowy dodać do ciasta i zagnieść
- Ciasto odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce (np. do lodówki)
- Następnie rękami wałkować cienkie wałeczki i zwijać w kształcie rogalików
- Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 20 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia
- Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem i posypać cukrem pudrem.
Przepis z z serwisu www.ciasta.net
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
ile masła?