Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy

Składniki

Kruche ciasto orzechowe

  • 100 gramów orzechy włoskie, zmielone
  • 300 gramów mąki
  • 2 żółtka
  • 100 gramów cukru pudru
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego
  • cukier puder do posypania rogalików

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Przepis z  z serwisu www.ciasta.net
  1. Orzechy włoskie zmielić w maszynce
  2. Mąkę, masło, żółtka i cukier posiekać Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" Mieszanie"Mieszanie" , aby składniki połączyły się ze sobą
  3. Zmielone orzechy oraz cukier waniliowy dodać do ciasta i zagnieść
  4. Ciasto odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce (np. do lodówki)
  5. Następnie rękami wałkować cienkie wałeczki i zwijać w kształcie rogalików
  6. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 175 stopni C przez 20 minut (lub trochę krócej) do lekkiego zrumienienia
  7. Gorące zdjąć z blachy szeroką łopatką lub nożem i posypać cukrem pudrem.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kruche rogaliki orzechowe (orzechy włoskie)

Wydrukuj:

Komentarze