- TM 21
Składniki
- 250 gramów masla o temp.pokojowej
- 400 gramów cukru
- 2 łyżki wody
- ok 60 gramów kakao ciemne np. DecoMorreno
- 6 jajek
- 80 gramów mąki pszennej
- 80 gramów mąki ziemniaczanej
- 10 gramów proszku do pieczenia
- 1 szczypty soli
- 200 gramów wiórków kokosowych
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Maslo, 200 gr cukru, wode i kakao rozpuszczamy (uzyc motylka) - czas 5 minut/temp.70°C/obr.poz.2. Przekladamy do osobnego naczynia i studzimy. Myjemy "Blokada naczynia miksującego" .
Bierzemy 3 jajka, oddzielamy bialka od zoltek i ubijamy bialka z 200 gr cukru za pomoca motylka-czas 2,5 minuty, obr.poz. 3.
Motylek wyciagnamy i dodajemy 200 gr wiórków kokosowych i mieszamy- obr. poz. 3 i wykladamy do osobnego naczynia. Myjemy jeszcze raz "Blokada naczynia miksującego" .
Pozostale 3 jajka odzielamy bialka i ubijamy je ze szczypta soli za pomoca motylka - czas 1,5 min. obr. poz. 3.
Wyciagamy motylek i dodajemy rozpuszczoną wczesniej mase kakaowa, 6 zoltek, mąki i proszek do pieczenia.
Wymieszac - czas. 10 sekund, obr. poz. 4.
Otwieramy naczynie, sciagamy ciasto ze scianek łopatką, zamykamy i mieszmy jeszcze - czas 10-15 sekund, obr. poz. 4.
Ciemne ciasto wykladamy na blaszke i nakladamy lyzka "gniazdka" kokosowe, foto 1.
Piec ok 30-40 minut w temp. 170 °C.
Porady
Przepis z ksiazki "Nowoczesne gotowanie", sprawdzilam osobiscie....pycha ;P
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?