- TM 21
Składniki
- ok 100 gramów groszku mrożonego lub swierzego
- 240 gramów makaronu ditaloni lub muszelki
- 230-250 gramów przecieru pomidorowego "passata"
- 15 gramów wody
- 15 gramów oliwy z oliwek extra vergine
- 1 kostki rosolowej TM
- 1 gałązki rozmarynu, świeżego
- 1 ząbka czosnku
- 1 cebulka dymka
- 320 gramów dyni
- 460 gramów wody letniej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
W siekamy cebule, czosnek i rozmaryn - 10 sekund, obr. poz 7/8. Lopatka zebieramy wszystko ze scianek na dno, dodajemy 15 gr oliwy i 15 gr wody - 3 minuty, temp.100°C, obr. poz.1.
Dodajemy dynie pokrojona w kostke i gotujemy - 15 minut, 100°C, obr.poz. 1, poczym dodajemy groszek, przecier pomidorowy i kostke rosolowa, jezeli wydaje sie wam za geste dodajcie nie cala miarke wody, gotujemy jak wczesniej - 15 minut, 100°C, obr. poz.1. Jak dynia i groszek sa juz ugotowane zakladamy motylek, dodajemy 460 gr wody cieplej i ustawiamy czas gotowania wedlug wskaznika na opakowaniu makaronu + 2 minuty. Dodajemy makaron i gorujemy - temp.100°C.
Porady
Zanim zaczniecie gotowac dynie mozecie dac kilka obrotow TURBO, wtedy bedzie bardziej "przetarta" i nie bedzie kawalkow dyni. (Ja za zwyczaj przed gotowaniem daje ok 10 sekund turbo i potem kontynuuje wedlug przepisu).
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bez groszku i makaronu i siups do słoika na zimę zrobiłam pyszne
Jaga252
Jest i on smak lata
Zupa pyszna i kolorowa, nawet mój mały niejadek się na nią skusiła. W sumie to skusiły go chyba Minionki pływające w zupie. Użyłam makaronu Melissa Primo Gusto właśnie w kształcie tych bajkowych postaci. Makaron jest wyprodukowany w 100% przenicy Durum, bez żadnych mieszanek i dodatków, a jego bajkowy kształt jest dodatkowym plusem.
Do tego naturalnie słodka passata z włoskich pomidorów. Idealnie. Od momentu gdy zaczęłam czytać składy produktów, których używam podczas gotowania. Większość przetworów pomidorowych zastąpiłam włoskimi przetworami Primo Gusto. Naturalne i aromatyczne pomidory z włoskich upraw podkreślą smak każdej potrawy, nawet prostej zupy.
Wygląda całkiem apetycznie. Odkładam do przetestowania w niedalekiej przyszłości.
Jacek
"Nieważne co gotujesz - ma smakować i już"
Pyyyyyyyycha, dziś u nas gościł na kolację
Bardzo smaczny, dałam 2 spore ząbki czosnku i przecier własnej roboty-sosik wyszedł znakomity!
Świetny przepis, polecam!
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "