- TM 31
Składniki
Jabłka z Ameryki - szarlotka
- 200 g cukier
- 100 g migdały, w plastrach lub słupkach
- 5 g cynamon, mielony
- 200 g masło, dobrze schłodzone
- 1000 g jabłka, złota lub szara reneta pokrojone w plastry
- 200 g mąka pszenna
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Obierz jabłka i pokrój je w plasterki, następnie ułóż je w wysmarowanej masłem formie lub naczyniu żaroodpornym. Pokrojone, schłodzone masło, cukier i mąkę włóż do Thermomixa
i mieszaj na funkcji Interwał do uzyskania kruszonki. Przesyp kruszonkę do miski, następnie upraż 100 g płatków migdałowych i po wystudzeniu dosyp je do kruszonki. Posyp jabłka cynamonem oraz kruszonką i wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 40 min.
Temp. pieczenia: 180°C
Jak serwować?
Podawaj z bitą śmietaną i lodami waniliowymi. Smacznego!
Jabłka z Ameryki - szarlotka
Porady
Znakomite zarówno ciepłe, jak i zimne!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Upiekłam w małych ( jednoosobowych ) naczynkach do zapiekania
PYSZNE, wszystkim smakowało ale na drugi raz dam mniej cukru
zmniejszyłam ilość cukru.Wyszło rewelacyjnie! Polecam
fajny i szybki deserek. Pycha
Jak dla mnie super. Mało pracy a jaki wynik. Bardzo mi smakowało
Joan51
Pyszne
Super szybki deser wszyscy uwielbiają Dziękuję za przepis
Jak dla mnie rewelacja!
Super deserek robię go drugi raz rewel acja napeweno nie ostatni.Pozdrawiam serdecznie.
ja robię na kruchym spodzie jako szarlotkę robi furrorę. Rewelacyjny przepis!