thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 40min
porcja/porcje/porcji
12 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 15/09/13
zmieniono dnia: 19/09/13

Składniki

Jabłka z Ameryki - szarlotka

  • 200 g cukier
  • 100 g migdały, w plastrach lub słupkach
  • 5 g cynamon, mielony
  • 200 g masło, dobrze schłodzone
  • 1000 g jabłka, złota lub szara reneta pokrojone w plastry
  • 200 g mąka pszenna

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Jabłka z Ameryki - szarlotka
  1. Obierz jabłka i pokrój je w plasterki, następnie ułóż je w wysmarowanej masłem formie lub naczyniu żaroodpornym. Pokrojone, schłodzone masło, cukier i mąkę włóż do Thermomixa
    i mieszaj na funkcji Interwał do uzyskania kruszonki. Przesyp kruszonkę do miski, następnie upraż 100 g płatków migdałowych i po wystudzeniu dosyp je do kruszonki. Posyp jabłka cynamonem oraz kruszonką i wstaw do piekarnika.

    Czas pieczenia: 40 min.
    Temp. pieczenia: 180°C
    Jak serwować?

    Podawaj z bitą śmietaną i lodami waniliowymi. Smacznego!

Porady

Znakomite zarówno ciepłe, jak i zimne!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Komentarze