thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 1 thumbnail image 2
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
24 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

ciasto

  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 190 g mąki
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 160 g mąki ziemniaczanej
  • 4 jaja kurze
  • 180 g likieru ajerkoniaku
  • 300-400 g owoców (jagody, borówki, morele, truskawki do wyboru)
  • szczypta soli
  • tłuszcz i bułka tarta do formy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

lukier

  • 80 g cukru pudru
  • 40 g MT ajerkoniaku

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    ciasta
  1. 1. Do naczynia miksującego wkładamy masło (miękkie), cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli mieszamy 30sek./obr.4.

    2. Dodajemy jaja i mieszamy 30 sek./obr.4.

    3. Dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia ucieramy 30 sek./obr.4.

    4. Na koniec wlewamy ajerkoniak i mieszamy 30 sek./obr.4.

    5. Ciasto wylewamy do baszki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Posypujemy owocami.

    Pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach .

    Ciepłe ciasto polewamy lukrem mieszamy cukier puder z ajerkoniakiem 20 sek./obr.3.

    SMACZNEGO!!!!

     

Porady

Polecam ciasto jest pyszne.

Z tej porcji w przepisie wychodzi blaszka 36X25.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

EKSPRESOWY Piaskowiec z ajerkoniakiem i owocami

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: