Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
2h 35min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

drożdżówka matki karmiącej ;-)

  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki puree z dyni
  • 1 opakowanie drożdzy suszonych
  • 5 łyżek cukru czubiastych
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2.5 szklanki mąki (+/- łyżka)
  • 40 g oleju rzepakowego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlać pół szklanki mleka roślinnego i 3/4 szklankipuree z dyni, 2 minuty 37 stopni/ obr 1. Dodać cukier (5-6 łyżek), drożdze (opakowanie suchych), szczyptę soli, pół łyżeczki cynamonu, mąkę (ok 2,5 szklanki) 2-3min/ Ciasto"Ciasto" . Dodać olej (40-50g) 2min/Ciasto"Ciasto" .Oprószyć łyżką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 min. Jak ciasto wyrośnie ugnieść i ponownie wyrobić 2 min/Ciasto"Ciasto" Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.
    Przelać/ Przełożyć wyrobione ciasto do keksówki. Odstawić do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce 20 min. Piekarnik rozgrzać do 180, piec 30-35 minut.
    Można posypać kruszonką, posmarować dżemem lub masą twarogową przed włożeniem do piekarnika.

Porady

Można zwykłe mleko a zamiast oleju 3 łyżki masła roztopionego

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

drożdżówka matki karmiącej ;-) tzn. wege

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy