Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasto

  • 3 łyżeczki octu balsamicznego
  • 400 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego i delikatnie odciśniętego
  • 1 skórka z cytryny
  • 140 g oleju
  • 200 g mleka
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 400 g mąki pszennej
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 200 g cukru

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wkładamy po kolei wszystkie składniki i mieszamy ok. 40 s/obr. 4 cały czas mieszając przy tym kopystką, gdyż ciasto jest gęste.

    Następnie przekładamy je do natłuszczonej tortownicy o średnicy 26cm, wygładzamy wierzch ciasta zwilżoną łyżką i pieczemy  około  50 min. w temp. 180 stopni z termoobiegiem.
    (po tym czasie nakłuć patyczkiem ciasto, patyczek ma być suchy)

     

     

     

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto

Wydrukuj:

Komentarze