- TM 31
Składniki
1 opakowanie mrożonego szpinaku [450g]
- 1,5 czubate łyżki cukru pudru do kremu
- 200 g śmietany 30-37%
- 250 g serek mascarpone
- 1,5 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
- 400 g mąki krupczatki
- 250 g oleju
- 3 jajka cale
- 250 g cukru
- 450 g mrożony szpinak
- 1 granat
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Szpinak rozmrozić, odsączyć na sitku i resztę wody odcisnąć ręką. Jaja z cukrem ubijamy w naczyniu miksującym 2min/ob4. Jeszcze 3min/ob4 dodajemy olej, mąkę, proszek do pieczenia i szpinak. Wlewamy do tortownicy 24-26 cm pieczemy w 180 stopniach 1 godz. Po ostygnięciu ciasta odcinamy wierzch i kruszymy do miseczki, odstawiamy. Do czystego naczynia miksującego zakładamy motylek, ubijamy śmietanę 3min/obr4 dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Wykładamy masę kremową na placek szpinakowy posypujemy rozkruszonym ciastem i ozdabiamy owocami granatu[mogą być inne drobne owoce]. Przepyszne
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
SUPER CIASTO !!! śmietanę ubiłam jednak tradycyjnie
Wyszedł mi zakalec, zawsze bałam się pieczenia ciast z dodatkiem oleju, pierwszy raz zrobiłam ciasto w thermomix i też nie wyszło, nie wiem co to jest, ciasto wypieczone a jak rozkroiłam to zakalec
Nareszcie się odważyłam aby przygotować to ciasto i nie żałuję Jest przepyszne, a goście piali z zachwytu Polecam!
Czy wyjdzie tak samo ze świeżego szpinaku? Mam wstręt do mrożonego...
Rewelacyjnie smakuje i wygląda !!!
zrobiłam... wygląda bajecznie... jednak smak to już inna bajka.. niestety mojej rodzinie nie przypadł do gustu ;(
Rewelacja...
Ciacho super pyszne.Jeśli chodzi o krem śmietanę,mascarpone oraz cukier wszystko razem ubiłam robotem i dodałam skórkę z limonki oraz sok z połowy limonkiWyszło super ciacho.Polecam
Ciasto przepyszne, zniknęło bardzo szybko co prawda przypiekło się w piecu i już sama nie wiedziałam jaki czas zastosować do zrobienia masy, mimo pomocnych wskazówek z komentarzy, ale efekt końcowy bardzo smaczny
Moniko jeżeli zrobiło się masło tzn, że długo ubijałaś śmietanę, korzystając z przepisów czytaj komentarze, które są bardzo pomocne w wkonaniu danego przepisu. Pozdrawiam bardzo serdecznie
Are you sure to delete this comment ?