Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
1h 0min
Czas całkowity
1h 50min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 21/12/13
zmieniono dnia: 21/12/13

Składniki

  • 200 g oleju
  • 1 łyżeczek sody oczysz
  • 1 łyżeczek proszku do peczenia
  • 1 łyżeczek cynamonu
  • 150 g orzechów włoskich, rozdrobnionych
  • 300 g mąki
  • 5 jabek, średnich
  • 180 g cukru
  • 5 jaja

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Orzechy rozdrobnić 3s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia

  2. Założyć motylek. Do naczynia miksującego wbić jajka, wsypać cukier i wymieszać 2 min/obr. 3

  3. Zdjąć motylek, wrzucić pozostałe składniki w/g podanej kolejności i wyrabiać 3,5min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"

  4. Wylać ciasto na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą, lub wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180oC przez 50min.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto Wiewiórka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy