thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--

Składniki

Ciasto marchewkowe

  • 50 g orzechów włoskich obranych
  • 300 g marchwi, obranej,pokrojonej na kawałki
  • 4 jaja
  • 250 g cukru
  • szczypty soli
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 150 g oleju

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    1. Rozgrzać piekarnik do tem.180 C

    2. Do naczynia miksującego włożyć orzechy,rozdrobnić 3s/obr. 5 przełożyć do innego naczynia.

    3. Do naczynia miksującego włożyć marchew,rozdrobnić 8s/obr. 5

    4. Dodać orzechy i pozostałe składniki na ciasto,wymieszać 40s/obrót 6

    5. Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia (25x35cm)

    Piec ok.50 min

Porady

Można zrobić bez orzechów.Posypać cukrem pudrem

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto marchewkowe

Wydrukuj:

Komentarze