

- TM 31
Składniki
Mus mandarynkowy
- 7 sztuk mandarynek
Ciasto
- 3 mąki, Szklanki
- 3 płaskiej łyżeczki proszek do piecznia
- 1 cukru, Szklanka
- 2 płaskiej łyżeczki cukru wanilinowego lub wanil
- 3/4 oleju z pestek winogron, szklanki
- 4 jajka
- 1 polewa czekoladowa
- 10 g garść posiekanych migdałów lub płatków
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
-Całe mandarynki (ze skórką) włożyć do koszyczka zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 min/90 st C/obr.1, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować 5s/obr. 10
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5 szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć 20-30s/obr.6
Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.
Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.rzepisu
1. Mus mandarynkowy
Ciasto
Porady
Najlepsze są mandarynki z bardzo cienka skórka bo pod nia nie ma dużo białego miaższu ,który daje goryczkę . Polewę mozna zrobić według własnego uznania lub kupić gotową
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze