Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
5min
Czas całkowity
55min
porcja/porcje/porcji
100 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

500

  • 500 g maki psze
  • 15 g cukru pudru
  • 1 kostki masla/margaryny
  • 1 łyżeczki esencji waniliowej (do smaku)
  • 4 zòltka ugotowane
  • 1 zòltko surowe
  • 1 czubate łyżeczki skórki cytrynowej, świeżej
  • 1 czubate łyżki proszku do pieczenia

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. maka cukier puder margaryna lub maslo wrzucic razem 5s/obr4.

    4 ugotowane zoltka i jedno zoltko swieze,starta skorka z cytryny zapach waniliowy wyrabiamy 20s/obr5.i 15s/obr4 ciasto gotowe.wyjac z naczynia uformowac kule zawinac w folie spozywcza umiescic w lodowce na min 2 godz,.ciasto mozna przechowywac w lodowce pare dni

Porady

podczas laczenia produktow przykryc wierzch

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto kruche i na mazurka

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy