thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • Ciasto:
  • 300 g mąki pszennej
  • 80 g cukru pudru
  • 220 g masła
  • 130 g śmietany, 18 %
  • szczypta soli
  • Nadzienie:
  • 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego
  • 1 jajko
  • 100 g orzechów włoskich, (rozdrobnionych 3 sek/obr 4)
  • 100 g płatków migdałowych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć składniki na ciasto,wyrobić 2,5 min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto" .Ciasto wyłozyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia(u mnie blaszka o wymiarach 25x30 cm).Piec w 180 st.C 15 minut.

    2.Do naczynia miksującego wlać mleko,dodać jajko i orzechy,wymieszać 30 sek/obr.3.Dodać migdały,ponownie wymieszać 30 sek/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr.2.

    3.Masę wylać na podpieczone ciasto,wstawić ponownie do piekarnika.Piec 25 min w temp.170 st.C

    -----SMACZNEGO-----

    Cisato jest dość słodkie.Aby temu zapobiec można uzyć mleka niesłodzonego i dosłodzić masę wedle własnego smaku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasto "krówka"

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: