- TM 31
Składniki
landrynki w różnych kolorach
ciasto
- 1 jajko
- 150 g cukru
- 1,5 łyżeczek proszku do pieczenia
- 450 g mąki pszennej
- 250 g zimnej margaryny pokrojonej na kawałki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, wyrobić z kopystką 30s/obr.5
Ciasto wyjąć, uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1h.
Rozgrzać piekarnik, ciasto rozwałkować wykroić duże ciasteczka, a w środku każdego np.nakrętką z buteli małe otwory. Do każdego włożyć landrynkę.
Ułożyć na formie, na papierze i piec 12-14min.
ciasto
Porady
Można je wykonać z dowolnego przepisu na ciasteczka kruche. Ja wykorzystałam ten z książki podstawowej.
Uwaga. Nie mogą dostać wilgoci, bo witrażyk spłynie.
Smacznego!
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Bardzo ciekawy przepis, dodaję do wypróbowania
Nie trzeba kruszyć , mi się ładnie rozpuszczają
Też tak robiłam, kruszenie landrynek było najgorsze . Robiłam dziurkę przed pieczeniem a potem wieszałam je na choince w okolicy lampek - przepiękny efekt.
Robiłam kiedyś pierniczki z witrażykiem, ale dla pewność, ze wyjdzie szybka, kruszyłam landrynki
Are you sure to delete this comment ?