thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
20 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
--

Składniki

  • 150 gramów mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wody
  • 75 gramów daktyli, suszonych, wypestkowanych
  • 150 gramów rodzynek sułtanek
  • 60 gramów miekkiego masla lub margaryny
  • 100 gramów cukru
  • 1 jajko kurze
  • 50 gramów orzechów

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc orzechy: 5sek / obr 8, odlozyc. Bez mycia , do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc daktyle: 10sek / obr 6. Dodac pozostale skladniki: 15sek / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr 4. Klasc lyzkami na blaszke wylozona papierem, piec w goracym piekarniku: 200° / 8-10min. Musza sie lekko zrumienic. Uwaga, nie przypalic !!!

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka daktylowo-rodzynkowo-orzechowe, czyli swiateczne i nie tylko...

Wydrukuj:

Komentarze

  • listopada 13, 2012 at 23:51

    Agtatka


    Bardzo lubię ciasteczka bo jestem łasuchem, a te o dziwno wyszły za słodkie. Nie wiem co źle zrobiłam, ale nie spłaszczyły sie po upieczeniu tak jak na zdjeciu  w przepisie. Moje wyglądem bardziej przypominają kokosanki Big Smile



    tmrc_emoticons.)  Wyjda dosc slodkie, sa rodzynki, no i daktyle Big Smile  Zaspokoja najwiekszych lasuchòw.. mnie i przede wszystkim mojego meza tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) Jesli chodzi o ksztalt, wyglad.... to ja je troszke splaszczylam lyzka przed pieczeniem tmrc_emoticons.;) Ale ogòlnie ksztalt nie gra roli, tylko trzeba patrzec na czas pieczenia tmrc_emoticons.;)  Mam nadzieje, ze ogòlnie smakowaly Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 12, 2012 at 23:32

    Bardzo lubię ciasteczka bo jestem łasuchem, a te o dziwno wyszły za słodkie. Nie wiem co źle zrobiłam, ale nie spłaszczyły sie po upieczeniu tak jak na zdjeciu  w przepisie. Moje wyglądem bardziej przypominają kokosanki Big Smile

  • listopada 9, 2012 at 21:57
    5.0

    Cooking 7Vercia u mnie przypalone ciasteczka zjada sąsiadka tmrc_emoticons.) Big Smile tmrc_emoticons.D bardzo lubi take spalone!!!!!! tmrc_emoticons.) Potwierdzam ciasteczka trzeba pilnować Big Smile Party Love

  • listopada 9, 2012 at 17:06

    Szybkie, smaczne i zdrowe, prawda ?Big Smile Big Smile  Love Love Love Cooking 7  I fakt, nie mozna ich spuscic z oka, bo sie przLove" alt=Love src="http://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/contrib/smileys/packs/Roving/love.png" width=19 height=19>ypieka tmrc_emoticons.;)  Mnie sie, na szczescie jeszcze nie zdarzylo tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Ale i tak sa dobre Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • listopada 9, 2012 at 10:21
    5.0

    Veroniko piekę podobne ciasteczka tmrc_emoticons.;) i też "udało" mi się przypalić tmrc_emoticons.D Big Smile  ciasteczka pieką się bardzo szybko.            W moim piekarniku piekę w temperaturze 180stopni 10 minut  Cooking 7 Pozdrawiam serdecznie Love Big Smile Love