Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
60
kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
- TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11
Składniki
- 350 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 20 g likieru anyżowego
- 200 g Migdałów, ze skórką
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Do naczynia miksującego wsypać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka i żółtko, wyrabiać 1min/obr.5.
- Dodać likier anyżowy, wymieszać 20 s/obr. 4.
- Dodać migdały, wymieszać 20s/obr.3. Ciasto położyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia i uformować bagietki (długość 30 cm, szerokość 3 cm). Ułożyć je w pewnej odległości od siebie i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut, dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Po wyjęciu ciasto będzie miękkie. Ostrym nożem pokroić bagietki ukośnie na kawałki (o grubości 1 cm). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
O! Jak dobrze, Żr znalazłam tu przepis na cantucci! Proszę mi poradzić jaki konkretnie likier kupić? Z góry dziękuję
Ciasteczka rewelacyjne wychodzą takie same jak we Włoszech
A skoro w winie to robie jeszcze raz
We Włoszech są bardzo popularne, moczy się je w słodkim winie, m. in. Vinsanto.
Maks21
rewelacja, ale do jedzenia tylko po namoczeniu Bardoz bardzo twarde