thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
60 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/11/11

Składniki

  • 350 g mąki pszennej
  • 250 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 20 g likieru anyżowego
  • 200 g Migdałów, ze skórką

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
    2. Do naczynia miksującego wsypać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka i żółtko, wyrabiać 1min/obr.5.
    3. Dodać likier anyżowy, wymieszać 20 s/obr. 4.
    4. Dodać migdały, wymieszać 20s/obr.3. Ciasto położyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia i uformować bagietki (długość 30 cm, szerokość 3 cm). Ułożyć je w pewnej odległości od siebie i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut, dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Po wyjęciu ciasto będzie miękkie. Ostrym nożem pokroić bagietki ukośnie na kawałki (o grubości 1 cm). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Cantucci

Wydrukuj:

Komentarze