- TM 31
Składniki
OWOCE
KRUSZONKA
- 140 g mąki
- 100 g masła
- 100 g cukru
CIASTO
- 1 MARGARYNA 250G, MIĘKKA - WARTO WYJĄC Z LODÓWKI NA JAKIŚ CZAS PRZED PRZYGOTOWANIEM CIASTA
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 240 g mąki, OK 2 SZKLANKI
- 2 jajka
- 1 cukier waniliowy
- 190 g cukru, NIEPEŁNA 1 SZKLANKA
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
MARGARYNĘ UCIERAMY Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM(2 MIN/OBR 4)DODAJEMY JAJKA (30 S/OBR4)ZDEJMUJEMY ZE ŚCIANEK I DODAJEMY PROSZEK DO PIECZENIA WRAZ Z MĄKĄ - MIESZAMY (30S/OBR4). WŁĄCZAMY PIEKARNIK W CELU NAGRZANIA.NAKŁADAMY CIASTO NA BLACHĘ (DUŻA BLACHA - CIENKA WARSTWA. PRZY MNIEJSZEJ BLASZE NALEŻY PRZEDŁUŻYC CZAS PIECZENIA).UKŁADAMY OWOCE. MOGĄ TO BYC KAWAŁKI JABŁEK, JAGODY, POŁÓWKI TRUSKAWEK, CZY ŚLIWEK. MOŻNA RÓWNIEŻ POŁOŻYC MROŻONE OWOCE.
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WEDŁUG PODANEJ KOLEJNOŚCI UMIESZCZAMY W NACZYNIU MIKSUJĄCYM (MASŁO LEPIEJ TWARDE, TUŻ PO WYJĘCIU Z LODÓWKI KROIMY NA KAWAŁKI) - 10S/OBR6 PO TYM CZASIE PROPONUJĘ WYKONAC KILKA OBROTÓW W POZYCJI 1 (DZIĘKI TEMU UZYSKAMY WIĘKSZE KAWAŁKI KRUSZONKI).CIASTO POSYPUJEMY KRUSZONKĄ I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA
CIASTO POD OWOCE
KRUSZONKA
Porady
PIECZEMY W TEMPERATURZE 160 STOPNI, TERMOOBIEG, CZAS OK 30MIN.
JA PRZYGOTOWAŁAM POŁOWĘ CIASTA Z JABŁKAMI I POŁOWĘ Z TRUSKAWKAMI. OCZYWIŚCIE JABŁKA POSYPAŁAM CYNAMONEM.POLACAM WYPRÓBOWAC TEN PRZEPIS, PONIEWAŻ WŚRÓD WIELU WYPIEKÓW Z OWOCAMI ŻADEN TAK SZYBKO NIE ZNIKAŁ Z TALERZY
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Ciasto jest rewelacyjne . Wszystkim bardzo smakowało . 🥰
Ciasto bardzo dobre , wszyscy chcieli dokładkę i jeszcze do domu zabrać Dałam 4 jajka ,a między truskawkami położyłam trochę mrożonych malin. Kruszonki było za mało ale i blaszka pewnie większa ( 29×33 cm) miało być 5 gwiazdek ale niestety wyszły tylko 4 a zmienić już nic nie można, a szkoda.
Bardzo dziękuję za super przepis
U mnie zakalec🤔
Ciasto rewelacja ! Piekę juz drugi raz , a ze jestem beztalenciem cukierniczym - szok ze takie pyszne i dobre mi wyszło - zasługa przepisu ! Pięknie dziękuje
"Mieszanie"
Bardzo dobre i szybkie ciasto. Wilgotne, jeszcze na drugi dzień po upieczeniu. Zrobiłam z borówkami- pycha 😁
Składniki ciasta na moją blaszkę 25x26,5 odpowiednie, jedynie kruszonki zarobiłam mniej i cukru dałam 105g.
Ciasto jest gęste, miałam wrażenie że rozkładam krem na blaszce.
Kruszonka z przepisu zrobiona przed włożeniem ciasta do piekarnika była ciapowata, następnym razem kruszonkę zrobię na początku i włożę do lodówki.
Piekłam 50 minut w temperaturze 150°C termoobieg."Ciasto"
Dziękuję za przepis.
Polecam 🙂
Rewelacja! Pyszne ciasto, piekłam w 180 °C góra-dół.
Wczoraj upiekłam ze śliwkami. Łatwe, szybkie i bardzo smaczne ciasto! Piekłam 1h w 180 stopniach.
Po raz n-ty upiekłam to ciasto, tym razem ze śliwkami. Pyyyycha! Moje modyfikacje: jajka 3 średnie lub 4 małe. Zamiast margaryny użyłam masło extra. Ciasto jest dosyć zwarte, trzeba rozprowadzić łopatką przed położeniem owoców ale rośnie pięknie. Czas pieczenia 1h15minut termoobieg i grzałki góra i dół
Dzień Dobry!
Przepyszne ciasto! Wprawdzie moje piekło się prawie godzinę a nie 30 minut ale warto było poczekać Może dlatego, że włożyłam dużo borówek?
W każdym razie wyszło, nie ma zakalca i jest przepyszne!
Are you sure to delete this comment ?