- TM 31
Składniki
- Ciasto:
- 340 g mąki pszennej
- 200 g masła
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- Masa kokosowa
- I MT mleka
- 1 MT cukru pudru
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 cukier Waniliowy
- 1 budyń czekoladowy (wg opisu
- na opakowaniu na % / mleka)
- 250 gmasła lub margaryny
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Cukier zemleć na puder - czas 20 s, obr. poz. 10.
Masło, mąkę, cukier puder ucierać - czas 10 s, obr. poz. 8.
Dodać żółtka i wyrobić - czas 2 min, obr. poz. Interwał.
Ciasto przełożyć do innego naczynia, uformować kulę i odstawić do lo
dówki na 30 min.
Po 30 min ciasto rozwałkować, wykrawać szklanką kółka i wylepiać nimi
posmarowane tłuszczem foremki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec - czas 20 min, temp. 180 °C.Masa.
Założyć motylek, ugotować budyń czekoladowy w !/2 1 mleka
- czas 5 min, temp. 100 °C, obr. poz. 2, przełożyć do innego naczynia
i ostudzić.
Założyć motylek, dodać mleko, cukier puder, cukier waniliowy, wiórki ko
kosowe, gotować - czas 4 min, temp. 100 °C, obr. poz. 1,5. Przełożyć
do innego naczynia i ostydzić.
Masło utrzeć przy pomocy motylka - czas 2 min, obr. poz. 3.
Przez otwór w pokrywie dodać zimna masę kokosową, a następnie budyń
i utrzeć - czas 30 s, obr. poz. 2.
Ostudzone babeczki napełnić kremem, udekorować owocami, posypać
zmieloną czekoladą; można również napełnić bitą śmietaną.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze