Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 18/11/11
zmieniono dnia: 30/11/15
Składniki
- 1 MT ZMIELONYCH MIGDAŁÓW BEZ SKÓRKI
- 1 MT RODZYNEK
- 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU
- 15 DKG SPARZONEGO I ZMIELONEGO MAKU
- 3-4 ŁYŻKI MIODU
- 5 DKG MASŁA
- FARSZ:
- 560 G MĄKI PSZENNEJ
- 2 ŁYŻKI OLEJU
- 1 JAJKO
- 2 1/2 MT CIEPŁEJ WODY
- CIASTO:
- ŁYŻKA SMAŻONEJ SKÓRKI POMARAŃCZOWEJ
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
WSZYSTKIE SKŁADNIKI WŁOŻYĆ DO NACZYNIA WG PODANEJ KOLEJNOŚCI ,WYRABIAĆ-CZAS 1 MIN,OBR. POZ. INTERWAŁ CIASTO WYJĄĆ ROZWAŁKOWAĆ ZAGNIEŚĆ PIEROGI.NASTĘPNIE ROZPUSZCZAMY MASŁO Z MIODEM CZAS 4 MIN. OBR. POZ. 2 VAROMA .WSYPUJEMY MAK I DODAJEMY CUKIER PUDER ORAZ BAKALIE I SKÓRKĘ POMARAŃCZY I WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY CZAS 3 MIN. OBR. POZ. 3-4 WSTECZNE. CIASTO NAPEŁNIĆ FARSZEM WRZUCAĆ NA WRZĄCĄ I OSOLONĄ WODĘ GOTOWAĆ OK. 3 MIN OD MOMENTU WYPŁYNIĘCIA NA POWIERZCHNIĘ WODY.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Pierogi pierwsza klasa. Zrobiłam "przez przypadek", bo został mi mak i na 100% w Wigilię zagoszczą u mnie na stole.
Gotowe pierogi polałam uprażonymi migdałami z masełkiem i odrobinką tartej bułki. Polecam
Popatrz na przepis " masa makowa"
Jak się parzy i mieli mak? Nigdy nic z makiem nie robiłam a wiem, że mielenie maku nie jest proste. Można w TM?
pandziksa