Ten przepis nie posiada zdjęcia
Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
30min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy

Składniki

  • 8 jajek
  • 140 g śmietany 18%
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 80-100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostke, ew. szynki gotowanej
  • 1/2 pęczka Szczypiorku, pokrojonego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia włożyć jajka, śmietanę, sól, pieprz - wymieszać 30 sek./obr 5

  2. Masę jajeczną nałożyć do wysmarowanych natłuszczonych foremek do sufletów i równomiernie posypać kostkami boczku lub szynki i szczypiorkiem.

  3. Foremki przykryć dokładnie folią spożywczą, aby podczas gotowania do sufletów nie dostała się woda i ustawić na dwóch poziomach przystawki Varoma.

  4. Do naczynia wlać 1/2 litra wody, ustawić Varomę i gotować na parze 30 min/Varoma/obr.2

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

Porady

Jeżeli użyjemy małych foremek otrzymamy 10 porcji

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Suflet z boczku i jajek

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy