- TM 31
Składniki
Beszamel
- 50 g masła
- 20 g mąki
- 250 g mleka
ryba
- 300 g ryby (np. dorsz), filet
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka pietruszki
- 60 g masła
- 3 łyżki pietruszki, posiekana
- sół, pieprz
- 4 łyżek bułki tartej
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
1. Włożyć cebulę i czosnek do naczynia, posiekać 3s/ obr. 5
2. Dodać masło, dusić 3 min/Varoma/obr. 1,"Obroty wsteczne" . Wyłożyć cebulę i czosnek do innego naczynia
3. Przygotować sos beszamel : Do "Blokada naczynia miksującego" włożyć wszystkie skałdniki na sos. Gotować 6 min/100' C/obr.4
4. Do sosu beszamel dodać cebulę, rybę pokrojoną na duże kawałki, natkę pietruszkę, sól i pieprz. Wymieszać 20 s/ obr. 1/"Obroty wsteczne" .
5. Przełożyć zawartość do muszelek Św. Jakuba (lub innych małych naczyń żaroodpornych). Posypać bułką tartą i położyć na wierzchu mały kawałek masła.
6. Zapiekać 30 min, 200 'C
Rybne muszelki Św. Jakuba
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Wyprobowalam. Bardzo dobre. Mozna troche skrocic czas wypieku.
WYGLĄDA FAJNIE.DZISIAJ PIERWSZA PRÓBA.
Witam
lubię rybki w każdej postaci, muszę wypróbować. Ci co nie liczą kalorii mogą jeszcze posypać wszystko tartym żółtym serem. Aż mi ślinka leci
Dzisiaj wypróbuję
Marlena Włodarczyk
Wygląda smakowicie.
Martka
Wyśmienity przepis
polecam każdemu