thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
-- --
Poziom
--

Składniki

  • 500 gramów zòltego sera (salami, gouda)
  • 50 gramów suszonych grzybów
  • 1000 gramów wody
  • 1 cebula
  • 1 ząbki czosnku
  • 35 gramów oleju z oliwek
  • sòl, pieprz, majeranek, pietruszka

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyc w wodzie przez 30min. Wlozyc do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" , dodac troche wody (2 szklanki), : 10min / 100° / obr 1. Wyjac. Naczynie osuszyc. Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlozyc cebule (pokrojona na 4 czesci), czosnek, pietruszke (natka- umyta i wysuszona): 5sek / obr 5. Dodac odcisniete grzyby: 1sek / obr 6. Dodac olej: 3min / 100° / obr 1.Wyjac, doprawic.  Do Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" wlac 1000g wody, na Varomie polozyc papier kuchenny, na nim ser, pokrojony na male kawalki: 40-45min / Varoma / obr 1. Wyjac ser, rozwalkowac, rozprowadzic na nim farsz grzybowy, zwinac w rulon, zostawic do calkowitego wystygniecia, kroic na plastry. Jesli chcemy, by ser rozpuscil sie szybciej, rozdrabniamy go z grubsza w TM i bedac drobniejszy, na Varomie rozpusci sie w kròtszym czasie ( ok. 30min).

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Rulon serowy z grzybami

Wydrukuj:

Komentarze

  • sierpnia 3, 2015 at 18:42
    5.0

    Naprawdę ciekawe! 

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi Smile

  • listopada 27, 2013 at 10:11
    5.0

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

  • listopada 27, 2013 at 10:11
    5.0

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

  • listopada 27, 2013 at 10:11
    5.0

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

  • listopada 27, 2013 at 10:11
    5.0

    Z wielkim opóźnieniem !

    Jeszcze nie zrobiłam tego rulonu, ale już wiem co to może być.

    Szkoda, że jest tylko 5 gwiazdek. 

  • stycznia 20, 2013 at 18:38

    Fajnie, ze smakowaly Big Smile Big Smile  I przyznam Ci pelna racje, nie wszyscy jadaja grzyby tmrc_emoticons.)  Ale pieczarki swietnie zastapia suszone Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

  • stycznia 20, 2013 at 14:54

    pyszotka tmrc_emoticons.) z grzybów to jadam tylko pieczarki, więc suszne grzyby zastąpiłam świerzymi pieczarkami, i dodałat troszkę kminku tmrc_emoticons.) ciekawy smak tmrc_emoticons.) 

    super pomysł te roladki serowetmrc_emoticons.)

     

     

  • września 22, 2012 at 14:14
    5.0

    Veroniko, świetny pomysł. Ta wersja z rozdrobnieniem sera w TM - łatwiejsza i szybsza. Mozna by ten rulon zawinąć (ściągnąć) folią spożywczą do czasu zastygnięcia. Z pewnością taka roladka będzie efektownie wyglądać  pokrojona na półmisku, nie mówiąc już o wspaniałym smaku!Love Love

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: