- TM 31
Składniki
- 500 gswiezej smietany (przynajmniej 30 % tłuszczu)
- jezeli ktos lubi masełko z zawartoscia soli to dodajemy
- szczypte soli.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Smietane i ewentualnie sol jak kto woli wlewamy do "Blokada naczynia miksującego" i 8 Min. / Obrut 4 miksujemy. Wtedy powinna byc ta smietana "przebita" i mamy maslanke .Maslanke mozna przelac w szklanke i rowniez ja wypic oczywiscie jak kto lubi lub wylac .Pozniej dodajemy do "Blokada naczynia miksującego" 1/2 szklani bardzo zimnej wody (mozna przed wlozyc do lodowki i dobrze schlodzic) i wlaczamy thermomix na 1 Min / Obrut 4 i dalej miksujemy. I znowu odlewamy wode i powtarzamy jak wyzej opisane z 1/2 szklanki zimnej wody 1Min/Obrut 4. znowu wylewamy wode i pozostaje nam masełko ,wyjmujemy z "Blokada naczynia miksującego" bierzemy w raczki gnieciemy pod bierzaca zimna woda i masełko juz gotowe przekladamy do pojemnika i do lodowki. Jak kots chce moze rowniez dodac rozne ziola czy tez czosnek i ma super masełko ziolowe lub czosnkowe do grila o malej zawartosci tłuszczu i bez zadnych konserwantow i barwnikow.Naprawde polecam .
Zycze smacznego i dobrego udania....
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Czy da sie zrobic dobre maslo z pasteryzowanej smietany - tylko taka moge kupic, np. laciata 36%?
barbarka
Obrót bo obrOty nie da sie tego czytać