Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
--
Składniki
Ryż do sushi
- 400 gramów ryżu do sushi
- woda
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1. ryż do sushi - 100 gram na osobę, w tym wypadku 400 gram płuczemy delikatnie w misce z zimną wodą - aż woda będzie przezroczysta - czyli około 4 - 6 razy. Za każdym płukaniem zmieniamy wodę w misce
2. wsypujemy do koszyczka ryż i zalewamy wodą tak, aby była nad ryżem około 1-2cm i ustawiamy 15min 100st. obroty 1-1,5
3. przesypujemy ryż do plastikowej miski i po przestudzeniu dodajemy zaprawę do ryżu sushi (6 łyżek octu ryżowego, 3 łyżki cukru i 1-2 łyżeczki soli)
4. przykrywamy ryż wilgotną, bawełnianą ściereczką żeby nie wysechł i gotowe
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Ja troszkę chyba wody za dużo dałam i w trakcie odlałam. Ryż wyszedł SUPER!
Bleh!
Straszny jest!
Wyszedł taki słony, że musiałem nowy ryż tradycyjnie wstawić go do gara i gotować od nowa! Dobrze, że kupiłem dwie paczki.
Nie polecam!
Najlepszy przepis na tradycyjny ryż do sushi. Gotuje 18 minut na 100 stopniach, jest idealny.
Przepis na idealny ryż do sushi.
Ja gotowałam 17 minut na 98stopniach.
Zaprawa do ryżu też idealna. Polecam.