Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 1 pomarańcz
- 1 cytryn, a
- 400 g wody
- 50 g oliwy z oliwek
- 100 g zielonej papryki
- 100 g czerwonej papryki
- 1 przecier pomidorowy
- 100 gzielonego groszku
- 100 g zielonej fasolki, pociętej na odcinki 2 cm
- 200 g chorizo pociętego na plasterki
- szafran
- 2 kostki bulionu
- 350 g ryżu
- 200 g krewetek, obranych
- łyżeczka kurkumy - dla koloru.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Czosnek zmiksować 5 sek/ obr 8.
Dodać obrane i pocięte na 4 częście cyrtynę i pomarańcz, zmiksować 20 sek/ obr. 8.
Dodać wodę i przelać wszystko do innego naczynia.
Do miski włożyć oliwę i obie papryki , ustawić 5 min / temp. 100' / "Obroty wsteczne" obr. 2.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy, groszek, fasolkę, chorizo, szafran, bulion, kurkumę.
Do Varomy włożyć krewetki i ustawić 7 min/ temp. 100' / "Obroty wsteczne" / obr. 2
Dodać ryż i odlaną wcześniej masę, krewetki wrzucić do miski i ustawić 20 min / temp. 100'/ "Obroty wsteczne" / obr. 2.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Przepis ok, choć powinno nastąpić sprostowanie co do przecieru pomidorowego - konkretnie pojemności Ja wlałam cały słoik i paella wyszła zbyt kwaśna, za mocno pomidorowa
Oprócz tego nie wiadomo jakie krewetki powinny być użyte - świeże czy mrożone? Jeśli mrożone to najlepiej zalać je wrzątkiem, obrać i wrzucić do paelli jakieś 10minut przed końcem gotowania - będą soczyste. Taksamo zrobiłam z mieszanką owoców morza którą dodałam. do przepisu.
Dodałam również papryczkę chili i trochę pieprzu - pychotka
o kurczaku ktos zapomnial