thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
40min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
4 porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
  • TM 31
opublikowany: 26/06/13
zmieniono dnia: 26/06/13

Składniki

  • 400 g bulionu drobiowego
  • 1 szczypta szafranu
  • pół łyżeczki kiurkumy
  • 1 szczypta słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 150 g ryżu, białego lub arborio
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1 papryka, czerwona
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej, ugotowanej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 cebula
  • 100 g zielonego groszku mrożonego
  • 250 g krewetek królewskich, mrożonych

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek oraz paprykę, rozdrobnić 3s/obr.5.

  2. Dodać oliwę, poddusić 3 min/Varoma/Mieszanie"Mieszanie"

  3. Dodać ryż, sól, szafran, paprykę słodką. gotuj 5 min/Varoma/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /Mieszanie"Mieszanie"

  4. W tym czasie na dużej, płaskiej patelni podgrzej bulion. Dodaj zawartość naczynia miksującego, krewetki, groszek oraz fasolkę. Gotuj przez 5 minut na dużym ogniu. Następnie gotuj przez 10 minut na średnim ogniu, aby bulio odparował. Jeśli chcesz, aby ryż był chrupiący, na 2 minuty przed końcem gotowania zwiększ ogień.  Wyłącz palnik, przykryj patelnię papierem do pieczenia i pozostaw na 10 minut. Podawaj skropione kilkoma kroplami cytryny.

Porady

Można również użyć bulionu rybnego. Danie można modyfikować, w zależności od tego, co mamy w lodówce.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Kolorowa paella

Wydrukuj:

Komentarze