Czas przygotowania
2h 0min
Czas całkowity
3h 0min
porcja/porcje/porcji
4
osoba/osoby
Poziom
Łatwy
Składniki
Racuchy dyniowo-jabłkowe
- 1 mała czerwona dynia
- 2 jabłka
- 250 gramy mąki
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki miodu
- 2 jajka M
- cynamon
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Przygotowanie dyni i jabłek
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Grace07: niestety nie próbowałam mrozić.
Bardzo ciekawy przepis. Rozumiem, że dynię i jabłka można upiec wcześniej. Mam tylko pytanie czy można ją zamrozić i przechowywać nieco dłużej, a jeśli tak to jak długo?