![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f8hhx4gs-fafcb-418739-cfcd2-22xytujm/deddf8bb-2c6c-467a-9485-c96f19e1fcc4/main/pizza-z-dodatkiem-maki-ryzowej-chrupiaca-i-lzejsza.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f8hhx4gs-fafcb-418739-cfcd2-22xytujm/8117298b-aaa1-462d-9d3b-484742c760f2/main/pizza-z-dodatkiem-maki-ryzowej-chrupiaca-i-lzejsza.jpg)
![thumbnail image 3](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f8hhx4gs-fafcb-418739-cfcd2-22xytujm/3bc08998-5791-439d-b5b4-c4c15a382acb/main/pizza-z-dodatkiem-maki-ryzowej-chrupiaca-i-lzejsza.jpg)
![thumbnail image 4](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f8hhx4gs-fafcb-418739-cfcd2-22xytujm/be8f31e0-0a59-4300-a7c1-3d9ec4195de7/main/pizza-z-dodatkiem-maki-ryzowej-chrupiaca-i-lzejsza.jpg)
![thumbnail image 5](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/f8hhx4gs-fafcb-418739-cfcd2-22xytujm/77d57c40-86a7-493b-9b1e-a721fe16d468/main/pizza-z-dodatkiem-maki-ryzowej-chrupiaca-i-lzejsza.jpg)
- TM 31
Składniki
Ciasto
- 330 gramów wody
- 20 gramów oleju z oliwek
- 10 gramów cukru
- 20 gramów drożdży świeżych
- 400 gramów maki bialej, mocniejszej
- 200 gramów mąki ryżowej
- 10 gramów soli
Nadzienie
- oliwki zielone bez pestek
- oliwki czarne bez pestek
- przecier pomidorowy
- karczochy w oleju
- pieczarki, przesmazone lub ugotowane
- cukinie, baklazany i papryka z grilla
- 2 mozzarelle, rozdrobnione
- parmezan, tarty
- olej z oliwek, ile trzeba
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Skladniki na ciasto wlozyc wg podanej kolejnosci do
"Blokada naczynia miksującego" : 2,5min /
"Ciasto" . Przelozyc do miski, natluszczonej, przykryc, zostawic na 3h w cieplym miejscu, bez przeciagòw ( czas na "rosniecie" ciasta, im jest dluzszy, tym pizza jest latwiejsza do strawienia). W tym czasie przygotowac wszystkie skladniki na nadzienia. Wyrosnieta ciasto podzielic na 2 czesci, rozwalkowac, wylozyc na 2 duze blachy, natluszczone, podziurkowac widelcem, ponownie natluscic oliwa ( maka ryzowa potrzebuje ciut wiecej oleju). Nalozyc nadzienia, posolic, jesli trzeba, pokropic olejem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku : 220-250° / ok 20min ( jak sie ladnie zrumieni). Pizza jest lzejsza, bardziej chrupiaca i bardzo smaczna z dodatkiem maki ryzowej
))
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Witam, albo mam skopaną wagę w TM albo coś jest nie tak. Mam ciasto strasznie klejące. Czy tak ma być?
Wykorzystałam przepis na ciasto, suuuuper. Ponieważ nie mogę mąki pszennej dałam orkiszowa jasna i wyszło idealnie.
Ciesze sie Anetko, ze smakowala i bardzo dziekuje za komentarz
Pozdrawiam serdecznie
![Big Smile Big Smile](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/bigsmile.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.
Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Aneta333
Jestem właśnie po wypróbowaniu Twojego przepisu, pizza wyszła S U P E R,bardzo dziękuję.
Ważne aby zachować umiar w dodatkach, gratuluję.![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Aneta333
Dziekuje Olu i ciesze sie, ze pizza smakowala
![Party Party](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/party.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
gratuluję pomysłu na przepis. wyszedł znakomiecie. zarówno pyszne ciasto kiedy rozwałkowane cieniutko, wychodzi moje ulubione, chrupiące, ale również bardzo smaczna kiedy zostawimy spód trochę grubszy. polecam
Ciesze sie, ze pizza smakowala i kolacja sie udala
![Love Love](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/love.png)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
Grazynko, mam nadzieje, ze bedzie smakowac i Wam
Poczytaj komentarze, porady, aby wszystko wyszlo ok
. I goscie byli zadowoleni, i Ty tez, z wyniku
Szczegòlnie, jesli bedziesz robic z pieczarkami - nie za duzo plynu; przypiec jak nalezy, nie bac sie dodac oleju - maka ryzowa potrzebuje odrobine wiecej, a reszta zalezy od Ciebie, piekarnika, nadzienia.... Udanej kolacji
![Cooking 7 Cooking 7](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/cooking_7.gif)
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)
![Smile](https://www.przepisownia.pl/sites/all/modules/smiley/packs/roving/smile.png)