Czas przygotowania
30min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
12
porcja/porcje/porcji
Poziom
Łatwy
- TM 5
opublikowany: 29/08/17
zmieniono dnia: 29/08/17
Składniki
Ciasto
- 170 g mąki pszennej
- 90 g wody
- 15 g świeżych drożdży
- 10 g oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cukru
Sos
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150 g pomidorów, z puszki
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ulubionych ziół
- oliwa
Dodatki
- 250 g sera mozzarella
- RUKOLA
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- ser parmezan, tarty
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
-
Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- 1) Piekarnik rozgrzać do 250`C.
2)Wszystkie składniki ciasta umieścić w "Blokada naczynia miksującego" . Wyrobić 2min/"Ciasto" .
3) Ciasto chwile wyrobić na stolnicy i rozwałkować cienko do wielkości formy. Ułożyć w formie i odstawić.
4) Umyć "Blokada naczynia miksującego" .
5) Mozallere odsączyć i umieścić w rozdrobnić 3s/obr5.
6) Przełożyć do innego naczynia.
7) Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić 1 cebule pokrojoną na ćwiartki i 2 ząbki czosnku - 4s/obr5.
Dodać oliwę - 2min/120`C/obr1.
9) Dodać pomidory, sól, pieprz i ulubione zioła 20s/obr5.
10) Na ciasto rozlać sos - mozallere- szynke parmeńską,
11) Pieć ok 10 min
12) Przed podaniem posypać rukolą i startym na plastry serem.
PIZZA PARMA
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Are you sure to delete this comment ?