thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
35min
Czas całkowity
1h 0min
porcja/porcje/porcji
48 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 01/12/11
zmieniono dnia: 01/12/11

Składniki

ciasto

  • 500 g mąki
  • 50 g drożdży
  • 250 g margaryny
  • 2 żółtka
  • 0,18 litra mleka
  • 1 łyżeczki soli
  • 1 szczypty cukru

farsz;

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 100 g grzyby, suszone
  • 30 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 140 g margaryny
  • sól ,pieprz

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    wykonanie
  1. Casto:

    * składniki na ciasto wyrobić - czas 3 min, obr. poz. Ciasto"Ciasto"

    * ciasto rozwałkować na pierogi, wyciąć krązki

    * na krążki nałożyć farsz i formować pierogi

    * pierożki posmarować białkiem

    * piec w piekarniku - czas 20 min, temp 200C

    Farsz:

    * grzyby suszone zmiksować czas 30s, obr 9

    * dodać kapustę i rozdrobnić czas 10s, obr 7

    * dodać wodę i przyprawy gotować czas 20 min, temp. 100C, obr. 2

    * farsz przełożyć do innego naczynia

    * rozdrobnić cebulę i pieczarki czas 5s, obr 5

    * dodać margarynę i dusić czas 4 min, temp..Varoma, obr 2

    * dodać kapustę i wymieszać.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Pieczone pierożki

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?